Kineski policijski službenici stigli u Dubrovnik

MUP RH

U nedjelju, 15. srpnja 2018. je ispred crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku upriličena svečanost povodom uključivanja kineskih policijskih službenika u projekt „Sigurna turistička sezona“.

Radi se o projektu kojeg hrvatska policija  provodi već trinaestu godinu zaredom, a u njega su uključene brojne države poput Italije, Francuske, Poljske, Češke, Albanije, Kosova, Njemačke, Ukrajine, Makedonije i od ove godine po prvi puta Kine.

Ukupno šest kineskih policijskih službenika službu će obavljati zajedno sa svojim hrvatskim kolegama do sredine kolovoza u tri policijske uprave i to Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Ličko-senjskoj i brinuti o sigurnosti milijuna turista koji svoj odmor provode u Hrvatskoj.

Dobrodošlicu kineskim policijskim službenicima, u ime glavnog ravnatelja policije, poželio je njegov zamjenik Željko Prša koji je istaknuo da je Hrvatska država s bogatom turističkom tradicijom i da turizam za Hrvatsku predstavlja ključnu gospodarsku granu, a uspjeh turističke sezone predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta. Upravo se zbog tog razloga o sigurnosti tijekom turističke sezone promišlja na sustavan i planski način već duži niz godina. Kroz projekt „Sigurna turistička sezona“ hrvatska je policija izgradila snažno partnerstvo sa zemljama s kojima surađujemo čime se  podigla kvaliteta policijske usluge, povećalopovjerenje stranih i domaćih gostiju i građana u policiju, ali i izgradili brojna poznanstva koja nam pomažu da poslovno bolje surađujemo.

Na kraju je dodao da je sigurnost uvijek bila jedan od ključnih čimbenika uspjeha i razvoja svake turistički usmjerene zemlje, pa tako i Hrvatske. Hrvatska policija je ove, kao i svih proteklih godina, dobro procijenila sve aspekte sigurnosti, poduzela adekvatne pripreme te je tijekom ljetnih mjeseci organizirana na najbolji mogući način da zajedno sa svojim stranim partnerima i u suradnji sa svim dionicima sustava sigurnosti u državi zadrži rejting Hrvatske kao visoko sigurne destinacije.

Na prigodnoj svečanosti dobrodošlicu kineskim policijskim službenicima poželjeli su i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije   Nikola Dobroslavić i veleposlanik Narodne Republike Kine Hu Zhaoming.

RSS