TRAŽITELJ AZILA IZ AFGANISTANA NAPAO ŽENU U DUGAVAMA

Svijetsigurnosti.com

Jezivi krici “Upomoć! Upomoć! Nemoj me silovati!” odzvanjali su stubištem, a potom i ulicom u novozagrebačkom naselju Dugave u nedjelju oko 8.20 sati ujutro kada je, prema tvrdnjama svjedoka, mladić uz prijetnju skalpelom bludničio nad njemu nepoznatom 40-godišnjom ženom, inače zaposlenicom jedne gradske službe, piše Jutarnji.hr

Iako se pohotnik dao u bijeg te se izgubio u labirintu ulica, zahvaljujući brzoj reakciji susjeda koji su promptno dignuli policiju na noge, u manje od sat vremena u obližnjoj Gomboševoj ulici kod pekarnice Mlinar stavljene su lisice na ruke 27-godišnjem mladiću iz Afganistana, inače tražitelju azila koji stanuje u hotelu Porin, a u Hrvatsku je došao u travnju.

Iz MUP-a su Jutarnjem.hr potvrdili da su policajci VI. PP proveli kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim mladićem iz Afganistana za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo bludnih radnji. Osumnjičeni je jučer tijekom dana, uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku. Tijekom poslijepodneva trebao je biti ispitan od strane nadležnog državnog odvjetništva.

Nakon toga tužiteljstvo treba razmotriti hoće li predložiti da mu se odredi istražni zatvor. Konačnu odluku o tome hoće li uhićeni mladić na koncu završiti iza rešetaka remetinečkog zatvora trebao bi donijeti sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu.

RSS