Tomašević o ljudskoj sigurnosti u Zagrebu

Tomašević o ljudskoj sigurnosti u Zagrebu
Instagram/@tomislavtomasevichr

Kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Tomislav Tomašević, novoizabrana gradska zastupnica Iva Ivšić i Gordan Bosanac na Trnjanskom nasipu održali su konferenciju za medije na temu ljudske sigurnosti u Zagrebu.

Naglasio je da je potrebno dodatno jačati sustav Civilne zaštite te da je važno da što više građana volontira i u svojim domovima ima opremu i adekvatnu odjeću u slučaju takvih pojava.

“U prošloj godini, kad gledamo plan procjene rizika od velikih nesreća,  a mi smo imali tri takve (potres, poplavu, pandemiju). Izazovi 21. stoljeća su i nošenje s takvim nesrećama, i nažalost, možemo očekivati samo intenziviranje takvih pojava zbog klimatskih promjena”, rekao je

Tomašević je rekao kako su izazovi 21. stoljeća velike nesreće i nošenje s takvim nesrećama te da mi, nažalost, možemo očekivati samo intenziviranje takve pojava zbog klimatskih promjena.

Nakon Tomaševića riječ je preuzela Iva Ivšić, koja je izabrana u Gradsku skupštinu koja je istaknula da je sigurnost građana Zagreba ugrožena.

Rekla je:  “Na dan poplave građani su preuzeli stvar u svoje ruke, provalili su u ustavu, nakon čega je voda počela brzo odlaziti. U toj situaciji su ljudi koji su spasili svoje sugrađane i sami riskirali svoje živote. Ono što se događalo kasnije je bilo krajnje cinično. Ne pojavljuje se nitko iz nadležnih institucija, ali pojavljuje se policija koja je došla tražiti provalnike i prijavljuju osobu koja je spasila svoje sugrađane. Danima, mjesecima nitko nije reagirao na štetu”.

Govoreći o gradskim pročelnicima, Tomašević je rekao da su neki sami rekli da će dati otkaz.

Naglasio je da nema vremena za prepucavanje te je odgovarajući na komentar posljednjih Hasanbegovićevih izjava, koji, među ostalim, kaže da iza Možemo! stoje teoretičari lezbijskog sindikalizma, rekao: “Ja shvaćam da su te fore, da mnogi pokušavaju smisliti što ‘bolju’ foru, ali ja mislim da građanima Zagreba nije do fora“.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Instagram/@tomislavtomasevichr