Održana 14. sjednica Vijeća za obranu

Održana 14. sjednica Vijeća za obranu
Vlada Republike Hrvatske

Vijeće za obranu danas, 20. svibnja 2021., je održalo svoju 14. sjednicu koju su, sukladno Zakonu o obrani, zajednički sazvali Predsjednik Republike Zoran Milanović i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Na sjednici je razmotreno pitanje nabave višenamjenskog borbenog aviona za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vijeće za obranu razmotrilo je zaključke Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona te se zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu.

Nadalje, Vijeće je dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Vijeća za obranu: Predsjednik Republike, predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade i ministar financija, ministar obrane, ministar vanjskih i europskih poslova, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora, savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost.

PO/Foto: Vlada Republike Hrvatske