TKO JE SIGURNIJI? Direktor Rakuten Vibera objašnjava zašto su bolji od Whatsappa

prtsc La Provence/Youtube

Najnoviji slučaj hakiranja WhatsAppa putem spywarea, razvijenog od strane izraelske NSO Grupe, koji se proširio diljem svijeta i zahvatio i Android i iOS uređaje, ponovno je dokazao ranjivost platformi za digitalnu komunikaciju.

Kako piše Zimo, Spyware se širio pri pozivanju putem WhatsApp aplikacije, a bez da je osoba koja je primila poziv bila svjesna da je do poziva uopće došlo. Spyware je u opticaju navodno već nekoliko tjedana. Poznat je po slučajevima hakiranja osobnih računa novinara, odvjetnika i aktivista za ljudska prava, a vjeruje se da je “zaraženo” više milijuna korisnika.

Situaciju su komentirali neki od vodećih svjetskih autoriteta na polju globalne IT scene. Djamel Agaoua, CEO Rakuten Vibera, najpopularnije messaging aplikacije CEE regije, prokomentirao je cijeli slučaj.

„Dok se situacija oko hakiranja WhatsAppa razvija i razjašnjava, mislim da je bitno naglasiti da nisu sve messaging aplikacije jednako sigurne. Jednostavno rečeno, Viber je drugačiji. Kako? Kao prvo, brinuli smo za privatnost korisnika i prije nego je to postalo trend. Sigurnost je ključna komponenta naše platforme i našeg DNA.

Cijelu izjavu direktora Vibera pročitajte OVDJE.

RSS