TJELOHRANITELJI OTKRILI MEDIJIMA: Evo što je sve Julian Assange radio posljednjih sedam godina

prtsc Russia Today/Youtube

Boravak Juliana Assange u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu pokazao se vrlo skup, a uz to je svojim ekscentričnim ponašanjem živcirao osoblje ambasade, piše u nedjelju španjolski El Pais pozivajući se na tjelohranitelje poznatog “zviždača”.

Assange, australski državljanin, utočište od sudskog progona pronašao je u ekvadorskoj ambasadi i tamo je proveo sedam godina. No, u četvrtak je osnivača WikiLeaksa odvukla britanska policija nakon što mu je Quito ukinuo azilanzski status.

Njegovi španjolski tjelohranitelji prepričavaju da su 2016. morali iz Španjolske dovesti vodoinstalatera kako bi popravio Assangeov zahod. Samo to je koštalo 4.500 dolara. Lokalni majstor nije angažiran jer je postojao strah da će postaviti prislušne uređaje u veleposlanstvo. No, to nije jedina anegdota sa zahodom.

Assange, naime, nije puštao vodu nakon korištenja zahoda, a u njegovo ekscentrično ponašanje čuvari ubrajaju i davanje intervjua u gaćama.

Posjećivale su ga mnoge zvijezde, poput Lady Gage, Yoko Ono i njezinog sina Seana Lennona, dizajnerice Viviene Westwood te brojnih novinara.

Za televizijske intervjue bi odjenuo samo majicu, a dolje je imao gaće. Osoblje veleposlanstva je iritirao i kuhanjem u sobičku na malom električnom kuhalu.

Vrijeme je provodio vozeći skateboard po hodnicima i loptajući se. Njegov tim za sigurnost iz Cadiza plaćala je tajna služba u Quitu. Njihova misija okončana je 2017. kada je vlast u Ekvadoru preuzeo umjereni predsjednik Lenin Moreno, nasljedivši ljevičara Rafaela Correa.

Više detalja što su ih o Assangeu otkrili tjelohranitelji pročitajte OVDJE.

izvor: Hina/Glas Istre