Objavljeno je koliko košta sigurnost prvog čovjeka Facebooka. Brojke stalno rastu

prtsc CBSN/Youtube

Tehnološki gigant Facebook gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zuckerberga.

Facebook je tijekom prošle godine potrošio čak 22 milijuna dolara za dodatne troškove Zuckerbergove zaštite.

Zuckerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobiva službenu plaću od svega jednog dolara godišnje, a tijekom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za dionice.

Troškovi za sigurnost njega i njegove obitelji su iznosili 22,6 milijuna dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 milijuna dolara više nego godinu ranije.

Na troškove privatnog aviona potrošeno je 2,6 milijuna dolara, a iz kompanije je rečeno da je i to dio njegovog “programa osiguranja”.

– Zuckerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je rezultat velike baze naših korisnika i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji – navela je kompanija u priopćenju.

Tehnološki gigant se posljednjih godina često nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta.

Detaljne informacije o više od 540 milijuna korisnika Facebooka mjesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za sigurnost na internetu.

Ovo je, kako podsjeća BBC, posljednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje povjerljivih i osobnih podataka kompanije Facebook.

Krajem ožujka Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 milijuna korisnika.

RSS