Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića. Prijavljeni su i njegov brat, te Franjo Varga i Blaž Curić

prtsc Al Jazeera Balkans/Youtube

Policija je zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka podnijela kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića i njegovog brata Joze te Franje Varga i Blaža Curića.

Potvrđeno je to iz Ravnateljstva policije koje nije navelo imena okrivljenika. U službenom priopćenju stoji da je osječka služba Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su njih četvotrica počinila kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Prema prijavi, bivši MUP-ov informatičar Varga je na poticaj i uz pomoć braće Brkić te Blaža Curića, kuma Milijana Brkića i bivšeg vozača ministra Tomislava Tolušića, neovlašteno presretao računalne podatake te zloupotrebljavao elektroničke naprave. Na taj je način, smatra policija, neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

izvor: Telegram