Stvaraju li SAD i Rusija zajedničku jedinicu za cyber sigurnost?

prtsc Fox News/Youtube

Nakon sastanka Trump-Putin u Njemačkoj pojavila se informacija kako će Rusija i SAD formirati zajedničku jedinicu za cyber sigurnost. Bio bi to zaista konkretan korak naprijed kada je riječ o potencijalnoj normalizaciji odnosa između Moskve i Washingtona, no, najnovije informacije ipak nisu pozitivne po tom pitanju, analizira Advance.hr.

Naime, izgleda kako ovdje ponovno imamo slučaj vrlo prevrtljivog Trumpa. On je ideju predložio, ali je nakon toga se našao na meti vrlo žestoke kritike, i od strane Republikanaca, da bi nakon toga objavio na svom Twitteru poruku u kojoj ističe kako smatra da se formiranje takve jedinice neće dogoditi.

Ash Carter, zadnji ministar obrane u Obaminoj administraciji, komentirao je prijedlog: “To je kao da s lopovom koji vam opljačka kuću idete stvarati udrugu” – pritom se referirao na tvrdnje kako se Rusija “uplela” u američke predsjedničke izbore 2016. godine, no nitko još ne zna reći kako.

Sve u svemu, nakon svih kritika i tvrdnji kako se Rusiji ne može vjerovati, Trump je poručio: “Činjenica da smo ja i predsjednik Putin raspravljali o zajedničkoj jedinici za cyber sigurnost ne znači da ja mislim da se ona može uspostaviti. Ne može se uspostaviti”.

izvor: Advance.hr