Studijski posjet francuskog Nacionalnog instituta za sigurnost Hrvatskoj

Najbolja Europska destinacija
Svijetsigurnosti.com

U Hrvatskoj od nedjelje, 13. svibnja boravi izaslanstvo Nacionalnog instituta za visoko obrazovanje u području sigurnosti i pravosuđa republike francuske.

Izaslanstvo se prethodnog dana upoznalo s ulogom Republike Hrvatske u suzbijanju organiziranog kriminaliteta i terorizma u državama Jugoistočne Europe.

Jučerašnji dan izaslanstvo je boravilo na Policijskoj akademiji gdje su od strane načelnika Policijske akademije Dubravka Novaka upoznati s modelom policijskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Prezentaciju projekta „Sigurna turistička sezona“ održao je dr.sc. Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije Ravnateljstva policije MUP-a RH.

Današnji program sadrži posjet Ministarstvu pravosuđa RH, Državnom odvjetništvu i Hrvatskom saboru.

Gradonačelnik Milan Bandić ima razloga za zadovoljstvo jer je izaslanstvo izrazilo želju da se upozna i sa Strategijom urbane sigurnosti  Grada  Zagreba i zagrebačkim modelom suprotstavljanja vandalskim grafitima. Prezentaciju će održati Alen Ostojić, predsjednik Savjeta za urbanu sigurnost Grada Zagreba.

Institut na godišnjoj razini educira visoke dužnosnike policije, pravosuđa, odvjetništva, predstavnike medija kao i izabrane političare u lokalnoj samoupravi i na nacionalnoj razini iz područja nacionalne sigurnosti, pravosuđa i obrane.

Institut je pod izravnom nadležnošću Premijera Vlade Republike Francuske, a kroz holistički pristup nudi širok spektar obuke za dobrobit javnih i privatnih čimbenika sigurnosti, pravosuđa i poslovne zajednice Republike Francuske.

DBO