Što se još ne zna u slučaju dvojice studenata iz Nigerije koji optužuju hrvatsku policiju?

Bosanskohercegovački portal Žurnal jučer je objavio priču o dvojici nigerijskih studenata koji tvrde da ih je hrvatska policija ugrabila usred Zagreba i natjerala da pređu u BiH. Nigerijci su ispričali kako su u Hrvatsku došli natjecati se na studentskim igrama. Kada su večer prije odlaska iz Hrvatske, 17. studenog, poželjeli razgledati Zagreb na ulasku u tramvaj, tvrde, zaustavila ih je policija.

Ispričali su da su ih odveli u stanicu, uzeli im mobitele, utrpali ih u kombi i odvezli do granice Hrvatske i BiH, gdje su ih naprosto izbacili i otjerali u susjednu državu. Nigerijci kažu da su nakon toga prošli pakao u kampu za migrante Miral u Velikoj Kladuši, bez dokumenata i bez mogućnosti da stupe u kontakt sa svojim obiteljima.

Potpuno drugačiju priču danas je službeno ponudila hrvatska policija. Iz policije tvrde kako su provjerili navode studenata i utvrdili da su se iz zagrebačkog hostela odjavili 18. studenog, dan nakon što su navodno uhvaćeni i deportirani, i da su sa sobom uzeli osobne stvari i putne isprave. Nakon toga su se, tvrde iz MUP-a, udaljili u nepoznatom smjeru.

Portal Telegram analizirao je kronologiju slučaja, te pitanja koja su još uvijek ostala neodgovorena. Detalje možete pročitati OVDJE.

izvor: Telegram.hr