ŠTO SE DOGAĐA: U tri dana u pucnjavama iz vatrenog oružja nastradale tri osobe

MUP RH

U Zagrebu su od četvrtaka streljivom iz vatrenog oružja propucana tri muškarca.

Najnoviji slučaj dogodio se sinoć, oko 23.30 sati  u Ulici grada Chicaga.

Kako je priopćila zagrebačka policija, oko 23.30 sati na Peščenici, u Ulici Grada Chicaga, dok se 33-godišnjak kretao pješice nepoznati ga je počinitelj uporabom vatrenog oružja ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u KB merkur gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Je li riječ o zalutalom metku ne zna se, ali policija ovaj slučaj vodi kao dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Podsjetimo se. U četvrtak, 11. siječnja oko 20.35 sati u Maksimiru, na Maksimirskoj cesti, na ulici je nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca prema 47-godišnjaku.

Vozilom hitne medicinske pomoći 47-godišnjak je prevezen u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja je u tijeku. Policija ovaj slučaj vodi kao pokušaj ubojstva.

Jučer, 13. siječnja oko 13 sati na Trnju u Rapskoj ulici, ispred caffe bara, nepoznati je počinitelj iz vatrenog oružja ispalio hitac u 45-godišnjaka i teško ga ozlijedio. Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Policija ovaj slučaj vodi kao pokušaj ubojstva.

DBO