Crni vikend na zagrebačkim prometnicama: U posljednja 48 sata čak 70 prometnih nesreća, dvije osobe smrtno stradale

Svijetsigurnosti.com

U posljednja 48 sata, zagrebačka prometna policija obavila je očevid kod 70 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće koje su se dogodile 12. siječnja, na Držićevoj ulici i 13. siječnja, na Ježdovečkoj ulici, dvije osobe su smrtno stradale.

U prvoj nesreći na pješačkom prijelazu, poginula je 67-godišnjakinja na koju je neprilagođenom brzinom naletio osobni automobil marke Volkswagen golf zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao je 34-godišnjak.

U subotu, 13. siječnja u 18 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Citroen Saxo zagrebačkih registracijskih oznaka Ježdovečkom cestom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 123 iz neutvrđenog razloga skrenuo je u lijevo na meki teren gdje ja naletio na metalnu ploču, a zatim na stup javne rasvjete pri čemu se prevrnuo na krov. Od zadobivenih ozljeda smrtno je stradao na mjestu događaja

U 19 prometnih nesreća tri osoba teško su ozlijeđene, a 19 lakše. Kod 49 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta, priopćila je zagrebačka policija.

DBO