Sjednica Savjeta za sigurnost prometa: ‘Postoje kamere i kazne, ali to ćemo morati pooštriti’

Održana je 2. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije na kojoj je podnijeto i izvješće o stanju sigurnosti prometa na cestama Varaždinske županije za 2018. godinu, a raspravljano je i cestama na kojima su uočeni problemi.

Prema riječima predsjednika Savjeta, Zvonimira Sabatija, posebno je problematična cesta od Dubrave Križovljanske prema Varaždinu i Koprivnici gdje se ne poštuju brzine ograničenja i upravo bi traženje rješenja za taj problem trebao biti glavni cilj Savjeta, javlja eVarazdin.

– Kad dođemo u Austriju, svi se vozimo po ograničenju, a kod nas toga nema. Postoje i kamere, kažnjava se, ali očito ćemo to malo morati pooštriti, rekao je Sabati i dodao kako je Savjet dobio primjedbe i inicijative građana koji su željeli upozoriti na sigurnost prometa.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec rekao je kako nisu zadovoljni stanjem sigurnosti na prometnicama Varaždinske županije u prvih pet mjeseci ove godine.

– Ponajviše jer imamo pet smrtno stradalih osoba u prometu, odnosno dvije osobe više nego u istom razdoblju prošle godine, ukazao je tijekom sjednice Savjeta.

U prvih pet mjeseci 2018. evidentirano je 487 nesreća što predstavlja porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Od tog broja nesreća, 127 bilo je s ozlijeđenim osobama, a preostalih 355 s materijalnom štetom.

Sjednici Savjeta između ostalih prisustvovali su predstavnici  Hrvatskih cesta PJ Varaždin, Županijske uprave za ceste Varaždin, Hrvatskih autocesta i Hitne medicinske službe.

izvor: eVarazdin