Sejšeli otvorili granice za turiste cijepljene protiv COVID-19

Sejšeli otvorili granice za turiste cijepljene protiv COVID-19
Unsplash/@mece

Sejšeli su od sada otvoreni za turiste cijepljene protiv COVID-19.

Da bi posjetitelji bili prepoznati kao „cijepljeni“ moraju moći dokazati da su primili dvije doze odobrenog cjepiva te su obvezni dostaviti vjerodostojnu potvrdu nacionalnog zdravstvenog tijela kao dokaz cijepljenja.

Također, kako bi izbjegli karantenu, posjetitelji će trebati predočiti i negativni COVID-19 PCR test, dobiven manje 72 sata prije putovanja.

Svi se i dalje moraju pridržavati postojećih zdravstvenih mjera (nošenje maski za lice, socijalno distanciranje), a svi turistički objekti i dalje se moraju pridržavati svojih postojećih standardnih operativnih procedura i COVID-19 protokola.

Turistička zajednica Sejšeli navela je da posjetitelji koji nisu cijepljeni ili ne dolaze iz zemalja kategorije 1 ili 2 ili putuju privatnim zrakoplovom, još uvijek ne mogu ući u zemlju, a to pravilo ostaje na snazi do sredine ožujka, nakon što Sejšeli cijepe veliku većinu svoje odrasle populacije.

Podsjetimo, članice Europske unije lobiraju za tzv. putovnice koje potvrđuju cijepljenje kako bi stanovništvo moglo nesmetano putovati, a o istome razmišlja i Izrael.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: Unsplash/@mece