Grad Beč nastavlja s prelaskom na energetski učinkovitu i ekološki prihvatljivu LED rasvjetu

Suvremenom LED javnom rasvjetom do uštede energije u Beču
eurocommpr.at

Grad Beč nastavlja s prelaskom na energetski učinkovitu i ekološki prihvatljivu LED rasvjetu koja smanjuje potrošnju energije i svjetlosno onečišćenje, a istovremeno povećava sigurnost u prometu.

Zamjena postojeće javne rasvjete suvremenim, energetski učinkovitim i ekološki prihvatljivim rasvjetnim tijelima koja koriste LED tehnologiju u Beču je započela još 2017., a od ukupno 154.000 rasvjetnih tijela u Beču njih 50.000 viseće su svjetiljke koje su bile u upotrebi već oko 60 godina.

Prelazak na LED rasvjetu u Beču ima niz prednosti. Naime, već nakon prve faze uštedjet će se više od 60 % električne energije, dok će se emisija ugljikovog dioksida smanjiti za 700 tona godišnje.

Nova LED javna rasvjeta u Beču omogućuje i učinkovitiju osvijetljenost prometnica i pločnika, čime se povećava sigurnost u prometu.

Pritom rasvjetna tijela, na primjer, jače osvjetljavaju raskrižja, pješačke prijelaze i biciklističke staze, dok se intenzitet svjetla smanjuje na onim mjestima na kojima to nije potrebno.

Zahvaljujući modularnom postavljanju i suvremenoj LED tehnologiji ovakva energetski učinkovita rasvjeta zahtijeva manje održavanja u odnosu na uobičajena rasvjetna tijela, stoga je dugoročno isplativija.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: eurocommpr.at