Savjetovanje: Oružani prepad na radnom mjestu – zdravstveni, radni i sigurnosni aspekti

Ljekarne i sigurnosni aspekti

Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj, 04. travnja 2023. u Zagrebu, Hotel Westin organizira savjetovanje: Oružani prepad na radnom mjestu – zdravstveni, radni i sigurnosni aspekti

Oružani prepad je iznenadni, životno ugrožavajući događaj koji ugrožava psihičko i fizičko zdravlje radnika, te može imati akutne i kronične posljedice.

Neki poslovi, po prirodi stvari, rizičniji su od drugih, što znači da je i mogućnost ozljeđivanja na radu povećana.  Napad treće osobe se percipira kao psihički ili psihofiziološki stres. Oružani prepadi odnosno protupravno djelovanje treće osobe je akutni stresni događaj. Osim policajaca i zaštitara, vrlo često su izloženi oružanom prepadu radnici na blagajnama trgovina, u bankama,  ljekarnama,   poštanskim uredima, kioscima, na benzinskim postajama i uopće na mjestima gdje napadač ocijeni da bi prepadom mogao doći do materijalnih vrijednosti.

Na savjetovanju će biti obrađeni zdravstveni, radni i sigurnosni aspekti oružanog prepada na radnom mjestu , poglavito:

  • Profesionalni rizik na radnom mjestu – tko je odgovoran?
  • Ozljeda na radu – što kad se dogodi?
  • Postupak prijave ozljede na radu
  • Bolesti i stanja kao posljedica razbojništva
  • Pomoć i edukacija žrtve

„Uvažavajući značaj tema, angažirali smo stručne predavače iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike,  Ministarstva unutarnjih poslova RH, odvjetništva, Udruženja zaštitarske djelatnosti pri HUP-u, osiguravajućih društava i Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, koji će se u svojim prezentacijama fokusirati  na praktične probleme i rješenja te odgovarati na pitanja sudionika. U  idiličnom ambijentu 17 kata Hotela Westin u Zagrebu, lmati ćete priliku sresti stare i upoznati nove poslovne partnere i kolege, sudjelovati u diskusijama, postavljati pitanja, čuti primjere dobre prakse te razmijeniti ideje i informacije“, rekao je dr.sc. Đuro Črnjak, ravnatelj Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj.

Više o programu savjetovanja i uvjetima sudjelovanja zatražite putem e-maila: isr@isr.hr

DBO/ Foto: svijetsigurnosti.com