Sastanak čelnika policija Hrvatske i BiH

MUP RH

Na sastanku u Ravnateljstvu policije razgovaralo se o aktualnom stanju u vezi migracija. Dvije strane suglasile su se da je dosadašnju dobru suradnju moguće i potrebno dodatno unaprijediti, posebice vezano uz razmjenu svih podataka važnih za operativno djelovanje po pitanju upravljanja granicom.

U ponedjeljak 11. lipnja 2018. glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima je primio delegaciju granične policije Bosne i Hercegovine predvođenu ravnateljem Zoranom Galićem.

Na sastanku u Ravnateljstvu policije razgovaralo se o aktualnom stanju u vezi migracija. Dvije strane suglasile su se da je dosadašnju dobru suradnju moguće i potrebno dodatno unaprijediti, posebice vezano uz razmjenu svih podataka važnih za operativno djelovanje po pitanju upravljanja granicom. Posebno je moguće unaprijediti suradnju na regionalnoj razini, kroz intenziviranje provedbe zajedničkih mješovitih ophodnji i provedbu readmisije osoba koje u pokušaju prelaska zateknu zajedničke ophodnje, izravno kroz djelovanje tih ophodnji.

RSS