RIJEŠENO UBOJSTVO NA STRUGAMA: Mladić iz Zagreba tetu i njezinog posinka zaklao nožem

Wikipedia

Policija je rasvijetlila dvostruko ubojstvo na zagrebačkim Strugama. Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima IV. policijske postaje Zagreb te Službom općeg kriminaliteta Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Ravnateljstva policije i vještacima CFIIV Ivan Vučetić, te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom. Sumanj se da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva odnosno da je ubio svoju 76-godišnju tetu i njezinog 50-godišnjeg posinka.

Prema kaznenoj prijavi, 35-godišnjak je u noći s 23. na 24. studenog između 21.30 i sedam sati, nasilno ušao u obiteljsku kuću u III. Strugama dok su njegovi rođaci bili u spavaćim sobama. Oboje je usmrtio nožem. Izbo ih je, kako je potvrđeno, po vratovima, da bi se nakon toga vratio u svoju kuću. Vrlo brzo otputovao je iz Hrvatske.

U utorak je osumnjičeni uhićen na Graničnom prijelazu Bajakovo, nakon čega je priveden u službene prostorije PU zagrebačke na kriminalističko istraživanje. S kaznenom prijavom u zakonskom je roku predan Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Prijava ga tereti za teško ubojstvo počinjeno na okrutan način. Za to mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

A. R. K.