ŽIVOTOM PLATIO SUKOB ZBOG ZET-OVE KARTE: Nadzorne kamere policiju dovele do ubojice Ante Škembera

Nadzorne kamere policiju dovele do ubojice

Za ubojstvo Ante Škembera (29) iz Velike Gorice koji je na Uskrs podlegao teškim ozljedama  osumnjičen je 60-godišnji putnik iz ZET-ovog autobusa.

Policiji nije bilo jednostavno rekonstruirati Antino ubojstvo, jer na sam Uskrs, kad su dobili dojavu, na mjestu pronalaska njegovog tijela nije bilo baš nikakvih tragova.  Znali su tek da ga je vozač jednog autobusa pokušao reanimirati te da ga je hitna pomoć u iznimno teškom stanju odvezla u bolnicu.

Snimka otkrila istinu

Nakon očevida istražitelji su rekonstruirali Škemberovo kretanje tog dana te saznali da je bio u nekoliko lokala u Dugavama gdje se družio s prijateljima i s djevojkom.

Tada su, kako javlja Net.hr,  počeli pregledavati i snimke nadzornih kamera na obližnjim zgradama. Samo na jednoj snimci pronašli su Antu koji je, očito zbog teškog ranjavanja, nakon nekoliko koraka, legao na zemlju.

Dodatnim pregledavanjem te snimke primijetili su u pozadini svjetla autobusa. To nije bio autobus čiji je vozač pokušao pomoći Škemberu, već drugo ZET-ovo vozilo. Zato su nabavili i snimku iz njega, te konačno shvatili što se dogodilo.

Odbio kupiti ZET-ovu kartu

Naime, radilo se o liniji koja prometuje između zagrebačkog glavnog kolodvora i Velike Gorice u koju je Ante ušao u 17:40 sati. Pokušao je iskoristiti već ranije korištenu kartu zbog čega vozač nije želio nastaviti prema Velikoj Gorici. Tražio je Antu da izađe, no on je to odbio pa je autobus stajao što je izazvalo negodovanje putnika. Jedan od njih sukobio se s Antom i u naguravanju izvukao nož “skakavac”. Njime je mladića ubo u trbuh.

Kasnije je utvrđeno da mu je oštrica prerezala trbušnu aortu zbog čega je nakon svega nekoliko minuta iskrvario.

Situaciju je istražiteljima zakomplicirala činjenica da je Ante u prvi trenutak nakon tog sukoba ostao na nogama, nasilni putnik je ušao u autobus, a vozač nastavio prema Velikoj Gorici. Čak je nasilnom putniku, kada je ovaj izlazio, zahvalio što mu je pomogao riješiti situaciju. Nitko od putnika nije u njegovim rukama vidio nož.

Šutio o napadu nožem

Osumnjičeni 60-godišnjak, iako je morao biti svjestan da je ubo mladića, nikome nije to prijavio niti je reagirao na brojne medijske napise o Antinoj smrti. Otišao je na more tražeći posao ali ga je policija pronašla i uhitila. Tada im je ipak predao nož kojim je smrtno ranio Antu. Pronađena je i odjeća u kojoj je bio tijekom sukoba te je sve to poslano na vještačenje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedeno je i prepoznavanje no istražitelji za sada nisu potvrdili je li netko od putnika iz autobusa identificirao 60-godišnjaka kao napadača na Antu. Doznajemo da osumnjičeni do sada nije bio u sukobu sa zakonom.

Tražit će se pritvor za osumnjičenog za ubojstvo kako ne bi pobjegao ili pokušao utjecati na svjedoke.