Ravnatelj SOA-e održao predavanje polaznicima Ratne škole

Ravnatelj ratna škola

Ravnatelj SOA-e održao predavanje polaznicima Ratne škole

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić održao je na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” predavanje polaznicima 24. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić”.

Na predavanju o Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA) polaznici su upoznati s povijesnim razvojem, ulogom i ovlastima te značajem SOA-e za nacionalnu sigurnost. Ravnatelj je također polaznike upoznao s usmjeravanjem rada SOA-e kroz Godišnje smjernice rada koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost, pružanjem potpore donositeljima političkih odluka, razmjenom podataka s nadležnim državnim tijelima, nadzorom nad radom SOA-e, kao i s međunarodnom sigurnosnom i obavještajnom suradnjom.

Uz navedeno, polaznicima su predstavljeni misija i vizija SOA-e kao moderne, učinkovite i odgovorne agencije koja ima utjecaj i učinak s regionalnim dosegom u istraživanju prijetnji i izazova nacionalnoj sigurnosti.

Ravnatelj je polaznike upoznao i s aktualnim sigurnosnim stanjem u okruženju te radom SOA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji. O informacijama, analizama i prosudbama SOA izvješćuje državni vrh i nadležna tijela, a državnom vrhu podnosi Godišnje izvješće o svome radu.

DBO/ Foto: soa.hr