AKTIVNA HRVATSKA: 300 pripadnika Hrvatske vojske vježbalo sa Renatom Sopek

300 pripadnika Hrvatske vojske vježbalo u znaku HV-a

U sklopu obilježavanja 16. obljetnice Zapovjedništva za potporu u petak, 4. svibnja 2018. u vojarni “Croatia” održan je Dan športa i glazbe u sklopu kojeg je predstavljen sportsko-edukativni projekt “Aktivna Hrvatska” kojim se željelo ukazati na važnosti tjelesne aktivnosti u podizanju radne sposobnosti pripadnika ZzP-a.

U toj je prigodi, pod vodstvom stručnog tima “Aktivne Hrvatske” zajedničko vježbanje izvelo 300 pripadnika ZzP-a i Hrvatske vojske na čelu s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generalom zbora Mirkom Šundovom.

Svečanosti je nazočio i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH posebni savjetnik Božo Kožul, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislav Krističević te drugi uzvanici i gosti.

General Šundov izrazio je zadovoljstvo suradnjom i sudjelovanjem pripadnika Hrvatske vojske u projektu “Aktivna Hrvatska” naglasivši kako neodvojivi dio vojnog poziva podrazumijeva fizičku aktivnost i spremnost hrvatskih vojnika.

“Želimo da sport ne bude obveza, već način života. U ostvarenju tog cilja ulažemo napora i sredstva i vjerujem da će rezultati biti zadovoljavajući. Potičemo uvijek razvoj pobjedničkog i natjecateljskog duha jer je Hrvatska vojska suočena s novim izazovima na koje mora biti spremna odgovoriti i upravo u tom kontekstu, vrhunska tjelesna spremnost pripadnika Hrvatske vojske je jako važna”, rekao je Šundov i podsjetio koliku ju važnost tjelesna spremnost imala i za vrijeme Domovinskog rata. General je također čestitao ZzP-u njihovu obljetnicu te posebno pohvalio današnji događaj koji promovira sport i glazbu u Oružanim snagama.

“Upravo je 2018. godina proglašena godinom sporta i spremnosti hrvatskih vojnika, poseban naglasak stavljen je dakle upravo na bavljenju sportom. Vjerujem da ćemo svi danas nakon ovog vježbanja dobro promisliti o svom fizičkom zdravlju i poduzeti neke konkretne korake po tom pitanju, čovjek je kompletan tek kada je i fizički i psihički zdrav”, zaključio je.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul kazao je kako su pripadnici ZzP-a, ali i ostali pripadnici Hrvatske vojske ovim vježbanjem još jednom dokazali vrhunsku spremnost hrvatskog vojnika.

Nakon uspješno odrađenog vježbanja pripadnika Hrvatske vojske, uslijedio je obilazak novih sportskih objekata u vojarni “Croatia”, a održana je i revijalna utakmica u malom nogometu za muškarce, utakmica u odbojci za žene, a na kraju i umjetnička izložba slika i skulptura od željeza pripadnika ZzP-a.

Danu športa i glazbe prethodio je dan edukacije te spomendan za sve poginule pripadnike Zapovjedništva za potporu, a cilj programa osim obilježavanja 16. obljetnice ZzP-a bio je otvoriti se domaćoj javnosti te kroz različite aktivnosti predstaviti Zapovjedništvo, ali i Hrvatsku vojsku u cjelini.

Sportsko-edukativni projekt “Aktivna Hrvatska” pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. “Aktivna Hrvatska” ovime nastavlja započetu suradnju s pripadnicima Hrvatske vojske, a prva suradnja ostvarena je zajedničkim vježbanjem s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne.

RSS