RATNI ZAPOVJEDNIK TIGROVA: ‘Velika je hrabrost i privilegij biti prvi među hrvatskim vojnicima’

prtsc Youtube/1. gardijska brigada Tigrovi

Izaslanstvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske povodom obilježavanja 27. obljetnice 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u nedjelju je sudjelovalo na komemorativnom skupu za sve poginule i nestale pripadnike ove postrojbe.

Komemorativnom skupu i polaganju vijenaca kod spomenika poginulim i nestalim „Tigrovima“ prisustvovali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i  posebni savjetnik ministra obrane Damira Krstičevića Božo Kožul, pomoćnik ministra obrane Zoran Piličič, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić uz članove obitelji poginulih i nestalih pripadnika 1. gardijske brigade.

Ovu je prigodu ratni zapovjednik 1. gardijske brigade “Tigrovi” general-pukovnik Marijan Mareković iskoristio kako bi podsjetio na veliku odgovornost koja je ležala na gardijskog brigadi za vrijeme Domovinskog rata.

„Kako je rekao naš ratni ministar Gojko Šušak, velika je hrabrost i privilegija biti prvi među našim hrvatskim vojnicima jer tko ide prvi, mora biti primjer drugima. Naša gardijska brigada začetnik je i predvodnik oružane sile hrvatskog naroda i domovine. Godine prolaze, ali sjećanja ne blijede i ne nestaju i nikada neće nestati jer ono što živi svakodnevno, ne može nestati. Lijepa naša živi svakodnevno žrtvu svih branitelja i Tigrova i ovom prilikom još jednom pozivamo na zajedništvo i okretanje prema budućnosti, baš kao što je to učinio i pozvao naš general Ante Gotovina. Za Hrvatsku kao tigar!“, rekao je general-pukovnik Marijan Mareković.

Ovom prigodom spomenik svih poginulih pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ blagoslovio je vojni kapelan+ Vlado Mandura, nakon čega je u crkvi Svetog Križa u Sigetu održana misa zadušnica za svih 367 poginulih i šest nestalih pripadnika „Tigrova“.

Prigodni program povodom obilježavanja 27. obljetnice osnivanja 1. gardijske brigade „Tigrovi“ potom se nastavio se u Domu „Tigrova“ u Rakitju, priopćeno je iz MORH-a.

RSS