PROMETNA SIGURNOST: Bandić otvorio radove na poligonu za pješake i bicikliste

zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zajedno sa suradnicima jutros je prisustvovao početku radova na uređenju okoliša Osnovne škole Gustav Krklec i izgradnji poligona za pješake i bicikliste.

U sklopu Nacionalnog plana sigurnosti u prometu  se radi ogledni poligon koji neće biti namijenjen samo za djecu iz Novog Zagreba nego za svu djecu, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da se zajedno s poligonom mora napraviti i ograda oko škole.

Kako se čulo, djeca će na poligonu učiti ponašanje u prometu odnosno kako se prelazi preko pruge i zebre, upoznavat će se s prometnim znakovima te kako se voziti po kolniku odnosno po biciklističkoj stazi.

Prema riječima pomoćnice pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Tatjane Operte napravit će se poligon u dužini 455m, urediti okoliš i zasaditi 20-ak novih stabala, postaviti nova javna rasvjeta i adekvatna prometna signalizacija, riješiti površinska odvodnja te izgraditi tribine duljine 73m u tri reda i ograda visine 4m. Rok za završetak radova je 60 dana.

Nezadovoljan stanjem školskog igrališta OŠ Gustav Krklec gradonačelnik je ponovno apelirao na ravnatelje i domare svih zagrebačkih škola da  igrališta u što skorijem roku saniraju.

DBO