Promet u mirovanju nadzire 468 kamera

Svijetsigurnosti.com

Samo ove godine policija je izuzela nešto manje od tisuću snimaka kako bi lakše riješila razbojstva, provale pa čak i ubojstva – rekao je Mate Kraljević iz Gradske uprave  za Večernji list i objasnio kronologiju postavljanja videonadzora. Od prosinca 2011. do prosinca 2012., kaže, postavljeno je 225 kamera na 75 lokacija, uglavnom na važnije trgove i ulice odnosno mjesta na kojima se okuplja najviše građana. prvo proširenje, nakon toga, bilo je 2014., s 20 lokacija i 60 kamera, a 2015. postavljeno ih je 69 na 23 lokacije.

Pokrivene su kritične zone poput dijelova sjevernoga zelenog vala, maksimirske, Trga Europe, Trga kralja Tomislava te Glavni i autobusni kolodvor – kaže kraljević i dodaje da su se kamere širile i 2016., i to njih 57 na 19 lokacija, a isto toliko postavljeno  ih je i ove godine.

Politika odlučivanja kamo će ih postaviti, kaže Kraljević, jednostavna je.

Gledamo na kojim područjima grada su naši prometni redari zabilježili najviše prekršaja, ali vodimo se i željama građana.Primjerice, ove su nam godine pisali roditelji s Jordanovca možemo li kod njih postaviti koju kameru, pa smo to i napravili – objasnio je Mate Kraljević za Večernji list.

RSS