Pripadnici Hrvatske vojske uređuju dječja igrališta u Bjelovaru

Pripadnici HV-a uređuju dječja igrališta u Bjelovaru
Pripadnici Topničko raketne pukovnije i Topničko raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade sudjeluju 16. i 17. lipnja 2020. godine u dvodnevnoj akciji uređenja šest dječjih igrališta u Bjelovaru | Foto: MORH/ M. Čobanović

Uređenja dječjih igrališta u Bjelovaru odvija se u sklopu uspješne suradnje Hrvatske vojske s civilnim institucijama i lokalnom zajednicom

Zapovjednik Topničko-raketne pukovnije i vojarne „Bilogora“ u Bjelovaru brigadir Marijan Cikuš i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišli su u utorak, 16. lipnja 2020. godine radove na dječjem igralištu u ulici Branimira Markovića, jednom od šest bjelovarskih dječjih igrališta koja uređuju pripadnici Hrvatske vojske.

Naime, pripadnici Topničko raketne pukovnije i Topničko raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade sudjeluju 16. i 17. lipnja 2020. godine u dvodnevnoj akciji uređenja šest dječjih igrališta u Bjelovaru, u sklopu pomoći lokalnoj zajednici i Gradu Bjelovaru.

“Topničko-raketna pukovnija i Topničko-raketna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade danas i sutra imaju akciju uređenja šest dječjih igrališta s obzirom da naši ljudi ovdje rade i žive. Na svakom igralištu radi skupina od pet vojnika, s materijalom koji je osigurao Grad Bjelovar. Mi dajemo dobru volju i ruke da dovedemo igrališta u funkciju. To je nastavak uspješne suradnje s gradskom upravom i županijom u raznim projektima i aktivnostima”, rekao je tom prigodom brigadir Cikuš.

Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na sudjelovanju istaknuvši: „Važno nam je da djeca imaju normalne uvjete za rast i razvoj pa zato uređujemo šest dječjih igrališta u suradnji s Hrvatskom vojskom kojoj se ovim putem zahvaljujem”.

Također, pripadnik Topničko-raketne pukovnije, Bojne SVLR skupnik Filip Čulo, rođeni Bjelovarčanin koji s kolegama uređuje igrališta, rekao je ovim povodom da im je iskreno drago kada mogu pomoći svojoj zajednici, naročito mališanima u njihovoj igri i razvoju.

Radovi obuhvaćaju bojanje dječjih sprava, zamjenu dotrajalih dijelova sprava te po potrebi istezanje i postavljanje žičanog pletiva kojom su ograđena igrališta. Na zadaći je angažirano 10 pripadnika Topničko raketne pukovnije i pet pripadnika Topničko raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

 

DBO/ Foto:MORH