Predstavnici suvlasnika stambenih zgrada su spona između upravitelja, suvlasnika i javnih institucija!

Svijetsigurnosti.com

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma , u utorak 28. studenoga 2017. održana je konferencija pod nazivom “Stambene zgrade: edukacija na kućnom pragu u dva koraka”. Prva je to konferencija u organizaciji Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba.

Pozdravljajući gotovo 300 predstavnika suvlasnika stambenih zgrada gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozvao je veću suradnju kako bi život u zagrebu bio još kvalitetniji.

Želimo apostrofirati važne aspekte u zagrebačkom javnom životu jer smo mi kao suvlasnici spona između upravitelja, suvlasnika i javnih institucija. Mi smo ti koji na suvlasničkim sastancima možemo svojim edukativnim djelovanjem stanarima prenijeti ono što je zakonodavac donio, rekao je predsjednik udruge, Zdravko Vladanović.

O razvrstavanju komunalnog otpada, ugradnji razdjelnika topline, obnovi fasada i zaštiti od grafita, zaštiti od požara, potresa i poplava,  urbanoj sigurnosti, prevenciji i  samozaštiti građana govorli su Mirka Jozić, Ante Čikotić, Tatjana Operta, Pavle Kalinić, Alen Ostojić i Zdravko Kolunder.

Nemamo još uvijek neko ekspresno rješenje u ovom trenutku, no dosta ćemo kvartova, zgrada i prostora opremiti video-nadzorom, te imati komunalno redarstvo koje će hodati po gradu i pratiti, ali računamo da sugrađani jedne druge opominju i nama prijavljuju, rekla je pročelnica Ureda za gospodarstvo, Mirka Jozić.

Iako apsolutno sigurnog grada nema, Alen Ostojić je rekao da je Zagreb siguran grad i da tu sigurnost treba čuvati i razvijati. Ostojić je rekao da koncept urbane sigurnosti zajednice teži stvaranju stanje u kojem su građani u najvećoj mogućoj mjeri oslobođeni trauma koje narušavaju njihovu kvalitetu života. Ostojić je naveo niz primjera podizanja razine urbane sigurnosti koje je gradonačelnik Bandić realizirao od 2011 godine, istaknuvši posebno postavljanje video nadzora javnih površina kao i  defibrilatora na javnim površinama i institucijama. Ostojić je posebno pohvalio rad PU zagrebačke, nazvavši je najboljom policijom, ponovivši riječi potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića: Sigurnost je interes svih i svi maju pravo i dužnost dati svoj doprinos u jačanju sigurnosti.

DBO