Predsjednik Vlade Plenković na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, od 15. do 17. veljače 2019. godine.

U Münchenu, predsjednik Vlade sudjelovat će na Transatlantskom forumu u organizaciji Kršćansko-socijalne unije (CSU) te na okruglom stolu „Inicijativa tri mora: Odgovor srednje Europe na nadmetanje velesila?“ u organizaciji Atlantic Councila, kao i u panelima na temu „Budućnost Europe“ te  „Sigurnost u istočnoj Europi“.

Na marginama konferencije, održat će i niz bilateralnih sastanaka. Tako će se, između ostalih, sastati s glavnim tajnikom NATO-a, povjerenikom za proračun Europske komisije, glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit, predsjednikom Vlade Savezne pokrajine Bavarske te predsjednikom Vlade i predsjednikom Kosova.

Tijekom boravka u Münchenu susrest će se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.
DBO/ Foto: Vlada RH