Ministar Krstičević čestitao 27. obljetnicu Tigrovima

MORH

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom u petak, 3. studenog 2017., povodom dvadeset i sedme obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi položili su vijenac kod spomenika poginulim i nestalim pripadnicima brigade u vojarni “Croatia” u Zagrebu.

Tim povodom ministar Krstičević uputio je čestitku pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi, koji 5. studenog obilježavaju 27. obljetnicu osnutka.

“Dragi Tigrovi, s ponosom Vam čestitam dvadeset i sedmu obljetnicu. Bili ste jedna od udarnih snaga i stupova obrane u pobjedničkom Domovinskom ratu. Zajedno smo oslobodili jug Hrvatske, obranili našu Slavoniju u operaciji ‘Bljesak’ i donijeli mir našoj domovini. Ponosan sam što jedna od dvorana na Hrvatskom vojnom učilištu ‘Dr. Franjo Tuđman’ nosi ime 1. gardijske brigade. To je simboličko iskazivanje zahvale i počasti našim herojima, koji su ostavili neizbrisiv trag pobjedama u Domovinskom ratu. Pobjedničke gardijske brigade Hrvatske vojske bile su naš štit i ponos”, poručio je ministar Krstičević, zaključivši kako imamo obvezu uvijek čuvati istinu o Domovinskom ratu koji je temelj moderne hrvatske države te čuvati sjećanja na naše poginule suborce i naše časne pobjede.

RSS