Pred HZJZ-om održan prosvjed protiv epidemioloških mjera

Pred HZJZ-om održan prosvjed protiv epidemioloških mjera
Pixabay

Ispred sjedišta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu, te u drugim gradovima, danas je održan prosvjed protiv COVID mjera i obveznog testiranja školske djece.

Stotinjak okupljenih prosvjednika poslalo je poruku “dosta je terora nad djecom”.

Ulaz u zgradu HZJZ-a osiguravala je interventna policija. Prosvjednici su tražili sastanak s rukovodstvom HZJZ-a kako bi uručili svoje zahtjeve, ali su odbijeni zbog čega su zviždali i skandirali “kukavice”.

Na kraju je jedna predstavnica prosvjednika puštena u zgradu kako bi predala njihove zahtjeve.

Vođa prosvjeda Andrija Klarić pročitao je zahtjeve u kojima traže da HZJZ u roku sedam dana javno izda preporuke o ukidanju covid potvrda jer su, kaže, beskorisne i opasne, i da se ukine testiranje zdravih jer je to nesavjesno trošenje novca.

Na prosvjed su putem Facebooka pozivali i saborski zastupnik Marin Miletić (Most) i europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid).

Uoči prosvjeda HZJZ je poručio da se “prosvjedima samo hini briga o zdravlju djece”, a zapravo je riječ o pritisku na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku koji već dvije godine odgovorno i u najboljoj vjeri skrbe o građanima.

HZJZ ističe da su njihove preporuke utemeljene znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv koronavirusa.

Više pročitajte ovdje.

HINA/Foto: Pixabay