POTRAGA TRAJE: Zračne snage tragaju za nestalom osobom

MORH

Letačke posade 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika i danas, u  petak 10. studenoga 2017. avionom Pilatus PC-9M provode akciju pretraživanja iz zraka šireg područja akvatorija od Novigrada do Raba tragajući za nestalom osobom.

Ovo je jedanaesti dan odvijanja akcije potrage kod Masleničkog mosta, a letačke su posade do sada provele ukupno 47 sati u zraku tragajući i pretražujući područje od Novigradskog i Karinskog mora sve do otoka Raba.

Uz letačke posade u akciju su i dalje uključeni timovi policijskih službenika s brodovima Policijske uprave zadarske, a proteklih dana na terenu su bili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te brod Lučke kapetanije iz Zadra. Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja također su uključeni u pretraživanje obalnog pojasa, a potporu u potrazi cijelo vrijeme pružaju i lokalni ribari.

Potraga se prema svim indicijama vodi za pripadnikom 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO, za kojeg je prijavljen nestanak 30. listopada 2017. godine.

RSS