Poruke potpredsjednice Vlade RH istražuju DORH, HANFA i Povjerenstvo za odlučivanje u sukobu interesa

Screenshot HRT

Nakon što je u medijima objavljena prepiska potpredsjednice Vlade Martine Dalić i ljudi uključenih u izvanrednu upravu Agrokora, te s direktorima iz koncerna više nadležnih tijela uključilo se u njezinu analizu. Ministričine mailove prvi je objavio Index.hr, a zatim su se u više medija pojavili i SMS-ovi čija se autentičnost još provjerava.

Jutros je pak Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdila da su zaprimili prijavu protiv Martine Dalić, a da je slučaj Povjerenstvo počelo istraživati još jučer.

I iz DORH-a je potvrđeno da se analiziraju objavljeni materijali budući da je već ranije započeto postupanje po kaznenim prijavama u slučaju Agrokor što su podnijete i protiv ministrice Dalić.

Za Novi list iz HANFA-e su odgovorili da će analizirati prepisku ministrice s ljudima koji su joj pomogli pisati Lex Agrokor.

“Hanfa, u svrhu zaštite ulagatelja i osiguravanja pravilnog trgovanja na uređenom tržištu, kontinuirano i redovito nadzire aktivnosti na tržištu kapitala te u slučaju utvrđenog kršenja zakonskih odredbi poduzima zakonom propisane mjere, pa tako i u ovom slučaju, odgovorili su na pitanje Novog lista hoće li Hanfa istražiti je li u prepisci, posebice u dijelu gdje Ivan Crnjac bivši financijski direktor Agrokora odgovara na zahtjeve tvoraca zakona i šalje im informacije o poslovanju Agrokora bilo kršenja zakona. 

RSS