POMOĆ ZAJEDNICI: Policija i vojska zajedno protiv snježnog nevremena

PU ličko-senjska

Ubrzo nakon što je jučer potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio odluku da se vojska uključi u uklanjanje posljedica snježnog nevremena, u poslijepodnevnim satima, policijskim službenicima Policijske postaje Donji Lapac u čišćenju snijega pristiglo je u pomoć 26 pripadnika vojske.

Policija je vojnicima pružila smještaj u policijskom stacionaru u Donjem Lapcu, a s čišćenjem snijega zajednički nastavljaju i danas.

S obzirom da je kretanje i sigurnost pješaka u ovim zimskim uvjetima otežana, policijski službenici u svim gradskim središtima Policijske uprave ličko-senjske reguliraju promet i pomažu građanima.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima i situacijom na prometnicama, policija provodi mjere ograničenja prometa za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu te kamione s prikolicama za koje je promet trenutno zabranjen.

Uvjeti za sigurno odvijanje prometa nastoje se ostvariti u stalnom kontaktu i koordinaciji sa službama za održavanje i čišćenje cesta, međutim, pozivamo građane na oprez te da prije putovanja provjere stanje na cestama za one prometnice po kojima se namjeravaju kretati, kao i ispravnost svoje zimske opreme.

Sve pozive za pomoć i intervenciju policije možete uputiti na broj 192.

RSS