Policija tijekom vikenda kaznila 75 vozača koji su koristili mobitel u vožnji

MUP RH

Tijekom vikenda, od 2. do 4. veljače 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđen je ukupno 1271 prometni prekršaj od čega je 137 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 540 prekršaja nepropisne brzine, 70 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 75 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 449 ostalih prekršaja.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 3.veljače u 1.35 sati, u Zagrebu u Veslačkoj ulici, kod 33-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom daihatsu sharade zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2.89 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja.

Tijekom provođenja akcije zabilježili smo ukupno 96 prometnih nesreća  u kojima nije bilo smrtno stradalih osoba, dok je jedna osoba teško ozlijeđena, a 16 lakše, priopćila je zagrebačka policija.

DBO