POBJEDA BANDIĆA: Gotovo svi za uređenje parka u Trnjanskoj Savici

zagreb.hr

U parku Trnjanska Savica u subotu, 29. travnja 2017.,  je u organizaciji Grada Zagreba održano anketno izjašnjavanje stanovnika o tome jesu li za ili protiv uređenje tog parka, a rezultati su pokazali da je njih 700 podržalo uređenje parka, 103 je bilo protiv i sedam listića je bilo nevažećih, a iz građanske inicijative “Čuvamo naš park” odmah su poručili da je to još jedna manipulacija gradonačelnika Milana Bandića te da osporavaju tu nelegalnu akciju i rezultate današnje ankete.  

Rezultate je objavilo peteročlano povjerenstvo nakon završetka anketnog izjašnjavanja stanovnika Savice, koje se provodilo od 7 do 19 sati, a pitanje na koje su se stanovnici izjašnjavali glasilo je: “Da li ste za uređenje parka na Savici?”.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je pozvao stanovnike Savice da se u subotu tijekom dana, u parku Trnjanska Savica izjasne žele li ili ne da Grad uredi park u skladu sa svojim projektom, vrijednim 11 milijuna kuna.

Iz inicijative “Čuvamo naš park” sinoć  su, nakon objave rezultata tog anketnog izjašnjavanja, poručili kako “još jedna gradonačelnikova manipulacija nije uspjela”.

“Rezultat ankete na Trnjanskoj Savici koju je nakon nasilnog upada u park, isplanirao, sastavio, realizirao i nadgledao Ured gradonačelnika Milana Bandića otišao je u smjeru koji su u Gradu zacrtali od samog početka. Završni igrokaz s brojanjem glasova i nepokazivanjem ispunjenih lista glasača samo je točka na političku farsu kojoj smo svjedoci od jučer u podne”, priopćili su iz inicijative.

Poručili su kako osporavaju i negiraju tu nelegalnu Bandićevu akciju i u potpunosti rezultate jučerašnje  ankete.

“Takva brzopleta, režirana i zbunjujuća anketa ne može zamijeniti legalne demokratske procedure”, istaknula je u priopćenju inicijativa “Čuvamo naš park”.

Izvor: Direktno.hr