Pala skela u Zagrebu. Nitko nije ozlijeđen. Oštećen jedan auto

Pala skela u Zagrebu. Nitko nije ozlijeđen

PU zagrebačka potvrdila je da je danas oko 12.45 sati u Petrinjskoj ulici 30 došlo do pada skele, a u tom incidentu, srećom, nitko nije ozlijeđen.

“Do urušavanja skele najvjerojatnije je došlo zbog jakog vjetra. Skela je pala na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil. Nitko nije ozlijeđen”, potvrdila je policija.

Sukladno standardnom operativnom postupku za spašavanje ispod skela, odnosno – sa visine, upućeno je pet vatrogasnih vozila. Prvo vozilo, koje je specijalizirano za spašavanje iz ruševina, vraćeno je odmah po dolasku na mjesto intervencije, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Dodao je da u urušavanju skele na zgradi policije u Petrinjskoj ulici 30 nema ozlijeđenih jer su radnici uspjeli pobjeći, a na ulici nije bilo nikoga.

Jembrih je u izjavi za medije rekao kako je vrijeme dolaska vatrogasaca na mjesto događaja bilo četiri minute.

– Nakon dolaska, krenuli smo u pretraživanje tog dijela ulice koji je bio zarušen. Na sreću, nema stradalih osoba. Izgleda da je skela polako padala, tako da su radnici koji su bili na skeli uspjeli pobjeći kroz prozore unutra, rekao je.

Na ulici nije bilo nikoga, a jedno vozilo je oštećeno, dodao je.

Radi se o objektu Policijske uprave zagrebačke koji je zbog renovacije ispražnjen.

– Trenutno radimo na uklanjanju ovih nesigurnih dijelova, tako da će promet biti zaustavljen još neko vrijeme pa molimo građane da izbjegnu ovaj dio grada, rekao je Jembrih.

Dodao je kako će vatrogasci vjerojatno dovesti njihovo vozilo koje ima građevinski kran.

Nakon toga slijedi očevid policije i Državnog inspektorata koji će se baviti uzrokom nesreće i zbrajati štetu.

Jembrih je također rekao kako su u intervenciju uključeni djelatnici PU zagrebačke, interventne policije te vatrogasci, a s obzirom na to da je riječ o državnom objektu, druge gradske službe nisu na terenu.

RSS