Ova tvornica uopće ne odlaže smeće na deponije. Pogledajte kako sve recikliraju!

Jedina tvornica najveće svjetske kompanije za proizvodnju hrane i pića u regiji, Nestlé tvornica na beogradskom Surčinu, od sada radi u potpunosti bez odlaganja smeća na deponije! Svi proizvodni procesi u pogonima prilagođeni su i optimizirani kako bi se materijali koristili više puta; to znači da se sav otpad upotrebljava ponovo, reciklira ili spaljuje za proizvodnju energije, a nijedan – čak ni njegov najmanji dio – ne završava na deponijima.

Nestlé se na ovu vrstu rada obavezao do 2020., a do njega se stiglo u fazama, nakon što je prvobitno komunalni otpad tvrtke smanjen za čak 80 posto. Inicijativa je pokrenuta kao dio globalne strategije kompanije Nestlé, s ciljem da sve Nestlé tvrtke – njih više od 400 – budu označene kao „Zero Waste to Landfill“.

Trenutno, Nestlé u Srbiji surađuje i s više od 10 reciklažnih postrojenja, a globalna strategija kompanije je da do 2025. godine 100 posto ambalaže koja se koristi u proizvodnji može biti reciklirana. Kompanija se također obvezala da će raditi na tome da se u Europi do 2025. godine 100 posto PET ambalaže i čepova prikuplja s tržišta i predaje pouzdanim reciklerima.

Više o ovom ekološkom načinu rada tvornice u Srbiji pročitajte OVDJE.

RSS