OVA BOLNICA OZBILJNO RADI NA SIGURNOSTI: Educirala je zaštitare, a sada postavlja nove nadzorne kamere

prtsc Youtube

Kako bi koprivnički pacijenti, ali i bolničko osoblje sigurnije boravilo unutar prostora koprivničke Opće bolnice, do kraja srpnja u bolničkom će krugu biti postavljeno dodatnih 25 video kamera. Na projekt podizanja sigurnosti u ovoj gradskoj bolničkoj ustanovi Uprava bolnice odlučila se nakon što je utvrđeno kako je u dosadašnjem funkcioniranju bolnice učinjen niz nepravilnosti, odnosno propusta, piše glaspodravine.hr.

– Nisu pokrenuti procesi koji bi razinu sigurnosti u bolnici doveli na višu razinu – pojasnio je ravnatelj Mato Devčić.

Ipak, pet djelatnika koji su se do sada u bolnici bavili protupožarnom zaštitom licencirano je unatrag dva mjeseca za zaštitare.

– Oni će moći obavljati zadatke ovlaštenih zaštitara, osoba koja u slučaju krajnje nužde mogu primijeniti sredstva fizičke zaštite do dolaska službenih osoba iz ministarstva unutarnjih poslova – kazao je Devčić.

Pojačan će biti nadzor bolničkog kruga gdje se otvorilo nekoliko potencijalnih slabih točaka te ulaza i izlaza u samu bolnici.

– Video nazdor je standard, nužan je i potreban. Bolnica je otvoren sustav, neki si daju za pravo da iz tog sustava čineći prekršaje, a neki čak i kaznena djela otuđuju opremu i imovinu, stoga smo prisiljeni implementirati sustav videonazdora – rekao je Devčić te dodao kako je sadašnji sustav premalen, neadekvatan i tehnički zastario.

Vrijednost postavljanja novih 25 videokamera je 100.000 kuna.

izvor: Podravski.hr