SIGURNA TURISTIČKA SEZONA: Sastanak Ravnateljstva policije s izaslanstvom talijanske policije

MUP RH

U posjetu Ravnateljstvu policije Republike Hrvatske, u ponedjeljak, u Splitu, 03.srpnja, boravilo je  izaslanstvo talijanske policije predvođeno Francom Gabrielliem, šefom policije-glavni direktor za javnu sigurnost, uz Gennara Capoluongo, direktora Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Lucu Scognamillo, šefa Ureda glavnog direktora i Sandra de Angelis, koordinatora za europske i međunarodne policijske poslove. Izaslanstvo Ravnateljstva policije Republike Hrvatske  predvođeno Markom Srdarevićem, glavnim ravnateljem policije uz Krunoslava Borovca, pomoćnika glavnog ravnatelja policije- načelnika Uprave policije i Slobodana Marendića, načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske održalo je radni sastanak sa članovima izaslanstva policije Republike Italije.

Tema zajedničkog radnog sastanka  prvenstveno je bio projekt Sigurna turistička sezona, te suradnja dvije policije vezano uz navedeni projekt, ali i nastavak suradnje u budućnosti. Radnom sastanku nazočili su i gospoda Corrado Palimiotti i Giansaverio Caci, talijanski policijski časnici za vezu akreditirani u Republici Hrvatskoj.

Srdarević  je naveo kako je tijekom dosadašnjeg rada utvrdio kako je  suradnja kvalitetna, a jedan od faktora takve suradnje je i dobra suradnja sa talijanskim časnicima za vezu koji su akreditirani u Republici Hrvatskoj.  Naveo je kako je mišljenja da postoje teme i zajedničke ideje koje bi mogle dovesti i do još intenzivnije suradnje i novih projekata.

Glavni direktor za javnu sigurnost Franco Gabrielli naveo je kako je zadovoljan dosadašnjom suradnjom posebno vezano uz projekt Sigurna turistička sezona tijekom kojeg hrvatski i talijanski policijski službenici rade u zajedničkim ophodnjama.

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec između ostalog je istakao kako je zajednički rad i međunarodna suradnja posebno tijekom turističke sezone od izuzetnog značaja,  što je odlično prihvaćeno od strane  građana, ali posebno turista  koji tijekom ljeta borave u Hrvatskoj. Naveo je kako će ove godine na području Republike Hrvatske tijekom turističke sezone ukupno boraviti 72 strana policijska službenika koji će obavljati službu zajedno sa hrvatskim policajcima.

Također, u  prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske organizirana je i konferencija za medije na kojoj je u sklopu projekta Sigurna turistička sezona,  predstavljena suradnja hrvatske i talijanske policije, te je na konferenciji, uz članove izaslanstva predstavljen i talijanski policijski  službenik Francesco Fucitoa koji će tijekom turističke sezone boraviti i raditi na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

DBO