Otkriveno na kojim autima vas najčešće varaju s vraćenom kilometražom

prtsc Youtube

Iako kupci postaju sve oprezniji kada se radi o prevarama vezanim uz automobile, novo istraživanje platforme za provjeru povijesti automobila, carVertical, pokazalo je da je rizik od kupnje vozila s vraćenom kilometražom još uvijek visok.

Prevare s vraćanjem kilometara ne znače samo visoke troškove održavanja, već i značajno smanjuju cijenu automobila jer kako ćete kasnije prodati taj automobil znajući da nema stvarne kilometre. Prema istraživanju Službe Europskog parlamenta za usluge parlamentarnih istraživanja gubitci povezani s prevarom kilometraže procjenjuju se na 8,77 milijardi eura godišnje.

Platforma carVertical analizirala je 1,11 milijuna izvješća o povijesti u posljednjih 12 mjeseci na 24 tržišta koja pokrivaju SAD i većinu Europe. Istraživanje je pokazalo da je automobil s najčešće vraćenom kilometražom luksuzna limuzina Audi A8. Od svih automobila Audi A8 provjerenih na platformi, 30,6 posto imalo je lažnu kilometražu, što znači da gotovo svaka treća Audijeva luksuzna limuzina ima lažnu kilometražu.

Čak 6 od 10 automobila s najčešće vraćenom kilometražom bila su skupa njemačka vozila kao što je Audi A7, BMW X5, BMW serije 7 i Volkswagen Touareg. Njihova visoka cijena pretvara ova vozila u savršenu metu za prevarante na tržištu rabljenih automobila.

Među modelima ostalih proizvođača na popisu automobila s najčešće vraćenom kilometražom su i Ford Mustang na 2. mjestu (25,7 posto automobila s vraćenom kilometražom), Ford Fusion na 10. mjestu (22 posto), Volvo XC70 na 14. mjestu (21,1 posto) i Opel Insignia na 19. mjestu (19,5 posto).

Cijelu analizu pročitajte OVDJE.

RSS