Ostojić: Korporativna sigurnost 21. stoljeća ne poznaje reaktivnost!

Alen Ostojić

Novi oblici sigurnosti u fokusu su Hrvatskih dana sigurnosti 2019., koji će se održati u Kongresnom centru Amadria Grand Park hotel 4 opatijska cvijeta, od 23.-25. listopada 2019.

Globalizacija i digitalizacija poslovanja u ozračju 4. industrijske revolucije i novih sigurnosnih izazova  nameću potrebu preoblikovanja korporativne sigurnosti. Vrijeme tradicionalne, konzervativne, reaktivne  korporativne sigurnosti daleko je iza nas, rekao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Ostojić smatra da korporativna sigurnost 21. stoljeća zahtijeva istaknutiju ulogu u sklopu strategije poslovanja korporacije, odnosno da zahtijeva veću važnost i vidljivost unutar organizacije te napredniji pristup.

Korporacije traže nove načine upravljanja rizicima pa je nužno preoblikovanje korporativne sigurnosti iz reaktivnog, statičnog, ograničavajućeg i demotivirajućeg  djelovanje u proaktivno djelovanje, kako bi prije svega mogli na vrijeme detektirati i upravljati rizicima sigurnosti, smatra Ostojić.

Upravo o modelima preoblikovanja korporativne sigurnosti u korporativnu sigurnost 21. stoljeća govoriti će se na 13. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti u okviru Hrvatskih dana sigurnosti 2019.

DBO/ Foto: MORH