Osnivačima uručena najviša priznanja Hrvatske udruge menadžera sigurnosti

Zlatna značka 2022
Osnivači HUMS-a: Alen Ostojić, Ante Šoljić, Dragan Horvat, Ivan Baketa, Davorin Pavlović, dr.sc. Đuro Črnjak, Jerko Filipović

Zlatna značka Hrvatske udruge menadžera sigurnosti je najviše javno priznanje HUMS-a, a dodjeljuje se za cjelokupnu djelatnost koja je od osobitog značenja za razvitak djelovanja, odnosno za ostvarenje koje predstavlja značajan doprinos razvitku Hrvatske udruge menadžera sigurnosti  te trajno dobro od značaja za Hrvatsku udrugu menadžera sigurnosti. Uručenje nagrada upriličeno je povodom obilježavanja 15 godina djelovanja Hrvatske udruge menadžera sigurnosti na prigodnoj svečanosti u okviru nedavno održanih Hrvatskih dana sigurnosti u Opatiji, 29. rujna 2022.

Zlatnu značku primili su Davorin Pavlović, Ivan Baketa, Ante Šoljić, Jerko Filipović, dr.sc. Đuro Črnjak, Dražan Kordić, Dragan Horvat i Alen Ostojić.

Nagrađeni dobitnici priznanja Hrvatske udruge menadžera sigurnosti pokazali su nam da prije svega treba biti čovjek, a potom i izvrstan stručnjak u odabranom području rada. Zlatna značka HUMS-a je poticaj za daljnji napredak i zalaganje, ne samo nagrađenim kolegama, već prije svega novoj generaciji menadžerica i menadžera sigurnosti, a sve u korist sigurnosti zajednice u kojoj djeluju. Skupština Hrvatske udruge menadžera sigurnosti prepoznaje rad i doprinos naših osnivača te će im uvijek biti zahvalna na doprinosu na putu razvoja Hrvatske udruge menadžera sigurnosti – kazao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Lijepo je dobiti priznanje za trud, rad i uloženo vrijeme, kao što je lijepo da ste nas se ovom prilikom i sjetili. Kada smo prije 15 godina inicirali osnivanje Hrvatske udruge menadžera sigurnosti u hrvatskim poduzećima imali smo rukovoditelje fizičko tehničke zaštite. U ovih 15 godina puno se toga promijenilo na bolje, danas govorimo o menadžerima sigurnosti i snažnim fukcijama korporativne sigurnosti. Ako smo našim radom, zalaganjem i znanjem doprinijeli promociji menadžera sigurnosti i stvaranju partnerskih odnosa između javnog i privatnog sektora sigurnosti onda smo doista zadovoljni. Naravno, našim mladim kolegicama i kolegama na putu njihove poslovne karijere i razvoja uvijek spremno stojimo na rasplaganju – rekao je u ime nagrađenih Davorin Pavlović.

DBO/ Foto: HUMS/ Davor Denkovski