Održano natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije

Grad Zagreb

Danas, 4. svibnja 2018. u 8.30 sati u OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu, Ulica Božidara Magovca 103 održalo se XXI. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije (pismeni dio).

Istodobno je održano i XXVI. natjecanje “Sigurno u prometu” koje su organizirali HAK i AK Siget, kao izlučno natjecanje grada Zagreba za Državno natjecanje koje će se održati krajem svibnja 2018. u Rovinju.

Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa 2011.- 2020. kojeg je prihvatila Vlada RH, kao jedna od strateških aktivnosti, određeno je obrazovanje predškolske i školske djece, a isto je planirano i Planom godišnjeg preventivnog djelovanja Službe za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a te se provodi u različitim akcijama.

U školskoj godini 2017./18. na području Policijske uprave zagrebačke djeluje 27 školskih prometnih jedinica s preko 500 pripadnika, od kojih je 21 jedinica u Zagrebu, a preostalih šest u Zagrebačkoj županiji.

Služba za sigurnost cestovnog prometa PUZ-a, u suradnji s HAK-om i OŠ Gustava Krkleca, organizirala je natjecanje pripadnika školskih prometnih jedinica s ciljem da im pruži mogućnost da javno prikažu svoje djelovanje, da se mogu uspoređivati u usvojenom znanju i vještinama s drugim vršnjacima, a kako bi nakon javnog predstavljanja i druge sredine potaknuli na osnivanje ŠPJ i usvajanje prometne kulture.

Natjecanje se sastoji od pismenog dijela na kojem se provjerava poznavanje prometnih pravila i prometnih znakova, dok se na natjecanju “Sigurno u prometu” ocjenjivala vještina i spretnost upravljanja biciklom.

Na natjecanju prisustvovali gosti iz MUP-a, HAK-a i Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i Ureda gradonačelnika.

Najbolja školska prometna jedinica tijekom cijele školske godine 2017./2018.

  1. mjesto (1840 bodova) – OŠ Gustava Krkleca
  2. mjesto (280 bodova) – OŠ Ljubo Babić
  3. mjesto (240) bodova – OŠ Klinča Sela

XXI. natjecanje školskih prometnih jedinica grada Zagreba i Zagrebačke županije

  1. mjesto (312 bodova) – OŠ Gustava Krkleca II.
  2. mjesto (270 bodova) – OŠ Ljube Babića I.
  3. mjesto (262 boda) – OŠ Klinča Sela

RSS