Održana šesta međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija Zagreb Security Forum (ZSF)

Održana šesta međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija Zagreb Security Forum (ZSF)
HUMS

U zagrebačkom Sheratonu je 3. i 4. rujna 2021. godine održana je šesta međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija Zagreb Security Forum (ZSF) na temu “Strategija i suočavanje s hibridnim prijetnjama 21. stoljeća – jačanje otpornosti društva i kritične infrastrukture“.

Konferencija je organizirana u organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sv. Jurja te je okupila preko stotinu priznatih domaćih i stranih stručnjaka iz područja nacionalne i međunarodne sigurnosti iz više od 27 država članica EU, NATO saveza i šire.

Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na razmjeni iskustva te integraciji znanja i sposobnosti mreže mladih europskih znanstvenika s ciljem podizanja svijesti o potrebi ranog prepoznavanja širenja dezinformacija u javnom prostoru.

U pozdravnim govorima okupljenima na Forumu obratili su se predsjednik Instituta za istraživanje hibridnih sukoba Gordan Akrap, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu Holger Haibach, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman general-pukovnik Mate Pađen, te ključni govornici – voditelj Europskog instituta na izraelskom Sveučilištu Bar-Ilan Shlomo Shpiro, voditelj odjela za JI Europu i Zapadni Balkan Zaklade Konrad Adenauer u Berlinu Johannes Gold, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH Frano Matušić, bivši član Europskog parlamenta i bivši predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Elmar Brok, te izaslanik premijera Zdravko Jakup, državni tajnik u MORH-u.

Više pročitajte ovdje.

PO/Foto: HUMS