U Sloveniji dramatično, Hrvatska se priprema za vodni val

Prognozirane obilne i intenzivne oborine tijekom sljedećih nekoliko dana na području Slovenije, Austrije i Hrvatske mogle bi tijekom vikenda u Hrvatskoj prouzročiti naglo i znatno podizanje vodostaja na gornjem dijelu sliva Save te slivovima njenih pritoka (Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Sutla, Krapina, itd.), na Muri i na Dravi te slivovima Drave u gornjem dijelu, stoji u posebnom priopćenju DHMZ-a

Sloveniju je poharalo jako nevrijeme, a obilna kiša izazvala je bujanje rijeka i velike poplave.

Facebook/Foto: Boštjan Benedičič

Nevrijeme danas stiže i u Hrvatsku, kako su najavili prognostičari. Izdano je i posebno priopćenje DHMZ-a. Prognozirane obilne i intenzivne oborine tijekom sljedećih nekoliko dana na području Slovenije, Austrije i Hrvatske mogle bi tijekom vikenda u Hrvatskoj prouzročiti naglo i znatno podizanje vodostaja na gornjem dijelu sliva Save te u slivovima njenih pritoka (Kupa, Dobra, Mrežnica, Korana, Sutla, Krapina itd.), na Muri i na Dravi te slivovima Drave u gornjem dijelu (Bednja, Plitvica itd.).

Hidrološke postaje na navedenim rijekama mogle bi doseći značajne stupnjeve obrane od poplava. To će ponajprije ovisiti o oborinama koja će pasti na pojedinim slivovima te o operativnom radu hidroelektrana, navode.

RSS