Obljetnica ustrojavanja: Banožić uputio čestitku pripadnicima Vojne policije

Obilježavanje 30 godina vojne policije
U Zagrebu održano je svečano postrojavanje i uručenje odlikovanja, pohvala i nagrada pripadnicima vojne policije | Foto: MORH/ M. Čobanović

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u srijedu 24. kolovoza 2022. godine pripadnicama i pripadnicima Vojne policije Dan roda vojne policije, Dan Pukovnije vojne policije i 31. obljetnicu ustrojavanja, pozvavši ih da nastave profesionalno izvršavati zadaće koje su pred njima.

„Poštovani pripadnici vojne policije, čestitam vam Dan roda vojne policije, Dan Pukovnije vojne policije i 31. obljetnicu ustrojavanja!

Od prvoga dana, od Domovinskoga rata primjer ste profesionalnosti. Vojna policija tada je obavljala najzahtjevnije zadaće u izuzetno složenim okolnostima.

U mirnodopsko vrijeme nastavili ste davati neizmjeran doprinos izgradnji i razvoju vojnog sustava. Usavršavali ste se, unaprjeđivali znanja i vještine imajući na umu da vojni poziv podrazumijeva visoku psihofizičku spremnost.

Iskazali ste se i u mirovnim misijama, gdje ste pridonijeli stvaranju ugleda i prepoznatljivosti Hrvatske vojske u međunarodnom okruženju“, naglasio je ministar Banožić u čestitki.

DBO/ Foto: MORH/ M. Čobanović