Novo jako nevrijeme: šest ljudi je ozlijeđeno, a za jednom osobom se traga

Ravnateljstvo Civilne zaštite

Novo jako nevrijeme zahvatilo je danas više županija. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je detalje do sada utvrđenih posljedica.

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više od 400 dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom i vjetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije. Dojave su se većinom odnosile na srušena stabla, ispumpavanja, kvarove na električnim i telekomunikacijskim vodovima, oštećene krovove te veću količinu vode na cestama.

Obaviještene su sve nadležne službe koje rade na sanaciji.

ŽC 112 Pazin zaprimio je 80-ak poziva vezano uz posljedice nevremena koje je najprije zahvatilo zapadni, sjeverozapadni i središnji dio Istre, a kasnije i područje Pule. Najviše dojava bilo je o srušenim stablima i granju na prometnicama, oštećenim vozilima, srušenim i nagnutim električnim i telefonskim stupovima te poteškoćama u prometu. Uslijed pada više stabala u autokampu u Novigradu ozlijeđena je jedna osoba, a po dolasku HMP naknadno je zatražena pomoć za još 5 osoba u kampu. Sve osobe su zbrinute na licu mjesta, imale su lakše ozljede (ogrebotine i sl.). Zaprimljena je i dojava o nestanku osobe s jedrilice kod Novigrada, za kojom je potraga u tijeku.

Zbog jake kiše i olujnog vjetra ŽC 112 Rijeka zaprimio je više desetaka dojava o srušenim stablima i električnim stupovima. Na području grada Rijeke zabilježene su 42 dojave koje su najviše odnosile na srušena stabla, no zabilježeni su i oštećeni krovovi te automobili. Na području Opatije, Volovskog, Matulja, Kastava, Delnica, Lokva zaprimljeno je 10-ak dojava koje se odnose najviše na pad stabala, oštećenja stupova električne energije te pri tome nekoliko oštećenih vozila.

Zabilježena je jedna dojava s brodice koja traži pomoć – poziv preusmjeren na Središnjicu za traganje i spašavanje na moru – MRCC. Na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci otkinuo se dio velike kontejnerske dizalice sa kontejnerskog terminala i naslonio se na privezani brod.

Zbog poremećaja u radu trafostanice TS 110/20 kV Matulji bez električne energije je 450 korisnika, a otklanjanje je u tijeku.

Oko 17:35 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom pogodilo je i područje Bjelovarsko-bilogorske županije.

ŽC 112 Bjelovar zaprimio je  50-ak poziva građana, najviše s čazmanskog područja o srušenim borovima i stablima, oštećenim el. vodovima, oštećenim krovištima, prometnicama. Obaviještene su sve žurne i nadležne službe.

ŽC 112 Slavonski Brod zaprimio je 10-ak dojava o oštećenim krovovima u općini Oriovac. Obaviještene su sve žurne i nadležne službe.

RSS