Njemačka policija donirala hrvatskoj video opremu

MUP RH

Ravnatelj interventnih jedinica Saveznih zemalja Njemačke Wolfgang Lohmann i glavni ravnatelj policije Nikola Milina potpisali su u petak, 21. lipnja  u Ravnateljstvu policije darovnicu o donaciji opreme za foto i video dokumentiranje.

Opremu vrijednu 183.750 kuna koristit će interventna policija.

Ravnatelj interventnih jedinica Wolfgang Lohmann boravio je u trodnevnom radnom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Osim današnjeg sastanka s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom i njegovim suradnicima, ravnatelj Lohmann prije dva dana susreo se s državnom tajnicom Terezijom Gras.

Ovim posjetom potvrđena je dosadašnja vrlo uspješna bilateralna suradnja dvaju Ministarstava unutarnjih poslova, kao i hrvatske i njemačke interventne policije, a koja se zasniva na savjetovanju i pružanju pomoći na području obrazovanja i opremanja interventne policije Republike Hrvatske. Tijekom sastanka također su potvrđeni dobri rezultati i u drugim područjima suradnje, poput prevencije kriminaliteta, policije u zajednici, policijskih pregovarača i drugo.

RSS