DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE OBILJEŽAVA SE U HRVATSKOJ: Evo što antifašisti poručuju iz Brezovice

Spomenik_ustanku-Brezovica
Wikipedia

Obilježava se Dan antifašističke borbe. Na današnji dan 1941. formiran je Prvi sisački partizanski odred, prva organizirana vojna antihitlerovska formacija u Europi. Svečano obilježavanje organizirano je  u šumi u Brezovici pokraj Siska, gdje je odred i osnovan. Obilježavanje u Brezovici tradicionalno organiziraju Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.

Kako prenosi Tportal, Franjo Habulin, predsjednik Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske kazao je da se u samostalnoj Hrvatskoj od osnivanja zločini hrvatskih fašista relativiziraju sa čak najviših mjesta u zemlji, potomci antifašista se boje reći na kojoj su im stranci bili preci dok se potomci fašista ponose otvoreno svojima.

Također je kazao kako mnogi ne žele da se poruke iz Brezovice ne čuju dalje od te šume. Upozorio je da su nekada na ovu proslavu dolazili predsjednici države.

‘Ne toleriranju ustaškim pozdravima koje se uvoze u javni život i ne formiranju komisija koje pridonose revizionizmu’, kazao je Habulin. Poručio je da je nužno suzbijati povijesni revizionizam.

RSS