Nakon posljednje pucnjave u Zagrebu Bandić traži da se ne stigmatizira Rome

prtsc Youtube

Na mjestu sinoćnje pucnjave na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara, gradonačelnik Milan Bandić dao je izjavu za novinare, javlja N1. Tema je bila sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta u kojem su sudjelovale tri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena, a jedna je još u bijegu.

Gradonačelnik je rekao da se radi o osobama romske nacionalnosti, no da Rome zbog toga ne treba stigmatizirati.

‘Ova dva incidenta koja su se dogodila, prije deset dana u Vukomercu i jučer navečer na križanju Avenije Vukovar i Držićeve, neće umanjiti multikulturalnost, multietničnost i multikonfesionalnost te otvorenost i sigurnost Zagreba’, kazao je Bandić.

‘Što se tiče Vukomerca, oni koji su to napravili su s one strane brave i oni će snositi svoje posljedice. Što se tiče jučerašnjeg incidenta, dvojica od trojice ljudi koji su sudjelovali u incidentu, jedan je u bolnici s prostrijeljenom nogom, drugi je kod istražnog suca, a za trećim policija traga i nadam se da će u najskorije vrijeme biti tamo gdje treba biti’, rekao je Bandić. 

‘Ono što molim, s obzirom da su u incidentu prije deset dana sudjelovali pripadnici romske nacionalnosti, i u Vukomercu i ovdje, ni na jedan način nemojmo stigmatizirati Rome u Zagrebu jer oni su građani ovoga grada kao i većinski hrvatski narod. Ti koji su to učinili moraju odgovarati za svoja djela, a građani romske nacionalnosti u Zagrebu ne smiju snositi posljedice’, rekao je Bandić i dodao kako su u jučerašnjem incidentu sudjelovale tri osobe romske nacionalnosti od kojih jedan nije sudjelovao u pucnjavi, nego je bio suvozač i on je, nažalost, prostrijeljen. Registarske oznake Audija koji je sudjelovao u incidentu su iz Mađarske, a drugog automobila iz BiH, piše N1.

izvor: N1 Televizija